DE VOLLEDIG NIEUWE i30 WAGON

DESIGNED TO MOVE YOU

EEN NIEUWE DEFINITIE VAN DE BREAK

De volledig nieuwe Hyundai i30 Wagon werd van A tot Z opnieuw ontworpen

om zijn segment grondig door elkaar te schudden.

TIJDLOOS DESIGN

De nauwkeurig gebeitelde oppervlakken zijn perfect gebalanceerd om een slanke verfijning uit te stralen.

1

3

5

2

4

6

2 | Full Led-koplampen

 

Kijk goed en zie beter. De opvallende optionele led-lichtblokken dragen bij tot de globale look van technische verfijning. De Hyundai i30 is standaard uitgerust met de grootlichtassistent High Beam Assist. Dat systeem schakelt de grootlichten automatisch in en weer uit naargelang het voor- of tegenliggers detecteert. Een maximaal zicht voor u. Geen verblinding voor andere bestuurders.

1 | Cascading' radiatorrooster

 

Opvallende voorkant. Ons volledig nieuwe ontwerp is ook herkenbaar aan het nieuwe ‘cascading’ radiatorrooster, geïnspireerd op een aflopende stroom van gesmolten staal.

3 | Nieuw motorgamma

 

Maak uw keuze uit een brede waaier uiterst efficiënte motoren met maximumvermogens van 100 tot 140 pk. Helemaal bovenaan het gamma staan twee nieuwe turbobenzine-motoren, de 1.0 met 120 pk en de 1.4 met 140 pk.

5 | Veelzijdige bagageruimte

 

Praktisch en gebruikersvriendelijk – Open de achterklep om toegang te krijgen tot de ruime koffer van 602 liter. En de 60/40 neerklapbare achterbank geeft u de flexibiliteit om grote vrachten plus een of twee passagiers te vervoeren. Klap de achterbank neer en u kunt de koffer snel uitbreiden tot een royale 1.650 liter.

4 | Dakspoiler

 

De dakspoiler, die de aerodynamische boog van het sportieve profiel accentueert, omvat ook het centrale, hoog geplaatste remlicht.

6 | Led-achterlichtblokken

 

Zien en gezien worden. De opvallende, sterk horizontale lijnen van de achterlichtblokken versterken het globale gevoel van kracht en stabiliteit in de i30 Wagon.

Speed Limit Information Function (SLIF)

 

Blijf steeds op de hoogte van de snelheidsbeperking. SLIF geeft de huidige snelheidsbeperking weer op het zwevende display en het supervision-instrumentenbord. Door beelden van een frontcamera te combineren met informatie van het navigatiesysteem, identificeert het systeem snelheidsborden en geeft het die informatie in real time weer.

Blind Spot Detection (BSD)

 

Zo helpen we u om alles in het oog te houden. Verklikkers en geluidssignalen waarschuwen u voor nabije voertuigen die zich mogelijk in de dode hoeken bevinden.

ONTWORPEN OM U IN STIJL TE VERPLAATSEN

Het exterieur van het volledig nieuwe i30 Wagon-koetswerk is een opvallende symfonie

van nauwkeurig ontworpen oppervlakken en unieke designelementen.

Full Led-koplampen

 

De led-lichtblokken benadrukken de breedte van de wagen en geven hem een sfeer van technische verfijning wanneer ze oplichten.

Nieuw motorgamma

 

Het uitgebreide motorgamma levert vermogens van 100 tot 140 pk. Helemaal bovenaan het gamma staan twee nieuwe turbobenzinemotoren, de 1.0 met 120 pk en de 1.4 met 140 pk.

'Cascading' radiatorrooster

 

Opvallende voorkant. Ons volledig nieuw ontwerp is ook herkenbaar aan het nieuwe 'cascading' radiatorrooster, geïnspireerd op een aflopende stroom van gesmolten staal.

Led-achterlichten

 

Zien en gezien worden. De opvallend sterke horizontale lijnen van de achterlichtblokken versterken het globale gevoel van kracht en stabiliteit in de i30 Wagon.

NEEM PLAATS IN UW PERSOONLIJKE COMFORTZONE

De rustige verfijning van het interieur en dashboard straalt een gevoel van kwaliteit, elegantie en ruimte uit.

En het blijft trouwens niet bij een gevoel: de gloednieuwe i30 behoort tot de ruimsteauto's in zijn klasse.

Transmissie met dubbele koppeling (DCT)

 

De nieuw ontwikkelde DCT-transmissie met zeven verhoudingen zorgt voor een extra dynamische toets en een optimaal verbruik. Schakelen gaat bijzonder snel, soepel en aangenaam. U beschikt over twee selecteerbare rijprogramma's: normaal en sport.

Zwevend 8" aanraakscherm

 

Het aanraakscherm werd ideaal geplaatst voor een eenvoudige intractie en lijkt boven het dashboard te zweven. Zo kan multimedia-informatie hoger en dichter bij uw gezichtsveld worden weergegeven. Geniet van een snelle toegang tot het infotainment- en navigatiesysteem, Live Services, Apple CarPlay en Android Auto.

Automatische airconditioning

 

De automatische airconditioning met twee zones biedt afzonderlijke temperatuurinstellingen voor bestuurder en voorpassagier. Stel de gewenste temperatuur in en het systeem doet de rest.

Verschuifbare armsteun vooraan

 

Maak het uzelf comfortabel. De voorste armsteun laat zich in de lengte verstellen zodat u steeds de beste positie vindt. Open de scharnierende afdekking om het praktische opbergvak eronder te gebruiken.

Veelzijdige opbergruimte

 

Praktisch en gemakkelijk: open de achterklep om toegang te krijgen tot de ruime koffer van 602 liter.

60:40 neerklapbaar

 

De 60:40 neerklapbare achterbank geeft u bovendien de flexibiliteit om grote vrachten plus een of twee passagiers te vervoeren.

1650 liter bagageruimte

 

Klap de achterbank helemaal neer om de koffer snel uit te breiden tot een royaal volume van 1650 liter.

Centrale armsteun met skiluik

 

Met het luik achter de centrale armsteun wordt het kinderspel om ski's en andere lange voorwerpen te vervoeren, zelfs met vier inzittenden in de wagen.

ONTWORPEN OM U MET PLEZIER TE VERVOEREN

Verken het nieuwe gamma efficiënte en krachtigeturbobenzine- en turbodieselmotoren,

gebouwd om een weergaloze rijervaring te verzekeren.

------120 pk

171,1 Nm ------

------140 pk

242 Nm ------

------136 pk

300 Nm ------

1.4 T-GDi | Benzinemotor

 

Met maar liefst 140 pk en een koppel van 242 Nm bij 1.500 t/min staat de nieuw ontwikkelde 1.4 T-GDI borg voor dynamisch en responsief rijplezier. Deze versie is verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventrapstransmissie met dubbele koppeling.

1.0 T-GDi | Benzinemotor

 

De 1.0 T-GDi is een gedownsizede turbobenzinemotor met 120 pk en 171,1 Nm bij 1.500 tot 4.000 t/min. Hij wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

1.6 CRDi | Dieselmotor

 

Deze turbodieselmotor, die dankzij zijn indrukwekkende koppel garant staat voor een alert rijgedrag, is verkrijgbaar in twee versies. De krachtigste versie levert 136 pk, de andere 110 pk. Beide krachtbronnen zijn naar keuze te koppelen aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventrapstransmissie met dubbele koppeling.

U IN ALLE GEMOEDSRUST VERVOEREN

De i30 Wagon biedt een brede waaier aan

 innovatieve rijhulpsystemen en actieve veiligheidssystemen

 die uw meest waardevolle lading beschermen:

de mensen van wie u houdt.

Autonomous Emergency Braking (AEB)

 

Radar- en camerasystemen aan de voorzijde scannen de weg voor de auto om voertuigen en overstekende voetgangers te detecteren. AEB begint automatisch de wagen af te remmen om de kans op een ernstige aanrijding of de gevolgen ervan te beperken. Het standaard AEB-systeem reageert op de aanwezigheid van een voorligger via de camera aan de voorzijde, als optie verkrijgbaar met een radar, die ook voetgangers detecteert.

Forward Collision Warning System (FCWS)

 

FCWS gebruikt de camera aan de voorzijde om een dreigende frontale botsing te detecteren en de bestuurder te waarschuwen. AEB begint de wagen automatisch af te remmen om een dergelijke aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken.

Adaptive Smart Cruise Control (ASCC)

 

Houdt een ingestelde afstand aan ten opzichte van de voorligger door automatisch de

snelheid te verlagen of te verhogen tot een ingestelde grenswaarde.

Lane Keeping Assist System (LKAS)

 

Het systeem verhoogt de actieve veiligheid door te voorkomen dat de bestuurder

uit verstrooidheid de rijstrook verlaat. LKAS waarschuwt de bestuurder met een verklikker en geluidssignaal en voert vervolgens een korte stuurcorrectie uit.

Blind Spot Detection (BSD)

 

Sensoren in de achterbumper detecteren de aanwezigheid van een voertuig in de dode hoek en doen een waarschuwingslampje in de betrokken buitenspiegel oplichten. Wanneer de bestuurder de richtingaanwijzers inschakelt terwijl zich een voertuig in de dode hoek bevindt, wordt hij onmiddellijk door een geluidssignaal gewaarschuwd.

Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

 

Wanneer de achteruitversnelling is ingeschakeld, helpt Rear Cross Traffic Alert van opzij naderende voertuigen te detecteren en de bestuurder te waarschuwen.

U IN ALLE GEMOEDSRUST VERVOEREN

De i30 Wagon biedt een brede waaier aan

 innovatieve rijhulpsystemen en actieve veiligheidssystemen

 die uw meest waardevolle lading beschermen:

de mensen van wie u houdt.

Parkeercamera

 

Kijk vooruit bij het achteruitrijden. De achteruitrijcamera wordt geactiveerd zodra u de achteruitversnelling inschakelt. Zo kunt u de omgeving volgen op het zwevende scherm. Dynamische richtlijnen helpen u om op het juiste spoor te blijven, zodat u keer op keer perfect parkeert.

Elektrische parkeerrem

 

De elektrische parkeerrem laat zich moeiteloos bedienen en maakt meer opbergruimte vrij in de middenconsole vooraan. De functie ‘Auto Hold’ houdt de remdruk automatisch aan zodra de wagen tot stilstand werd gebracht om te voorkomen dat hij naar voren kruipt of achteruit rolt, en dat zelfs wanneer u het rempedaal loslaat. De remmen laten pas los wanneer de bestuurder het gaspedaal intrapt.

Ventilatieroosters achteraan

 

Houd iedereen gelukkig. De i30 Wagon beschikt over ventilatieroosters achterin om het comfort van de achterpassagiers te verzekeren. Met de toetsen op de achterkant van de middenconsole kunnen de achterpassagiers de warme of koude lucht naar wens regelen.

Zetels met geheugenfunctie

 

Precies zoals u het graag hebt. Telkens opnieuw. Het positiegeheugen voor de bestuurderszetel biedt u de mogelijkheid om uw zithouding, de stand van de buitenspiegels en de intensiteit van de dashboardverlichting op te slaan. Druk gewoon op de toets en het systeem past zich automatisch aan volgens de instellingen opgeslagen voor Bestuurder 1 of Bestuurder 2.

De hierboven vermelde uitrustingen zijn afhankelijk van de gekozen versie. Raadpleeg ons voor meer informatie.

©                  Alle rechten voorbehouden.