HOME

CONTACT

VACATURES

PERSONENWAGENS

ELEKTRISCHE WAGENS

BEDRIJFSWAGENS/FLEET

NIEUWS

STOCKDEALS

ONDERHOUD

VESTIGINGEN

> Vernieuwde Nissan QASHQAI zet stap op weg naar autonoom rijden.

Woensdag, 8 maart 2017

De Nissan QASHQAI profiteert van de technologie die onder de noemer Nissan Intelligent Mobility is ontwikkeld. Een strategie die is gericht op emissievrije mobiliteit van de toekomst en op het volledig voorkomen van ongelukken met verkeersslachtoffers. Nog dit jaar wordt de nieuwe QASHQAI beschikbaar met ProPILOT, het systeem dat een hoger niveau van autonoom rijden mogelijk maakt. ProPILOT kan het sturen, accelereren en remmen op een rijbaan van de snelweg overnemen. De nieuwe technologie biedt bestuurders meer zelfvertrouwen en meer veiligheid.

 

Paul Willcox, Chairman Nissan Europe: ”We hebben Nissan Intelligent Mobility tot de basis van onze strategie gemaakt voor het ontwikkelen van nieuwe modellen. Deze nieuwste versie van de QASHQAI is daarvan het bewijs. Met de verbeteringen zet onze crossover opnieuw de standaard in zijn segment.”

 

Verbeteringen in het interieur

 

De aantrekkingskracht van de vernieuwde QASHQAI is het meest zichtbaar in het interieur. Een verbeterde ergonomie, materialen van een hogere kwaliteit en geavanceerde technologie maken de QASHQAI opnieuw tot de meest begeerde auto in zijn klasse. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe topuitvoering: Tekna+. Hiervan zijn de stoelen bekleed met zacht nappaleer en luxe 3D-stiknaden.

 

Een andere innovatie is het D-vormige multifunctionele stuur met satijnchromen elementen. Het is voorzien van een vierwegs keuzeknop waarmee de bestuurder de combimeter-display kan bedienen. Dit is intuïtiever, zodat de bestuurder zijn blik minder van de weg hoeft te halen.

 

Het NissanConnect-infotainmentsysteem, waaronder ook de DAB digitale radio en het satellietnavigatiesysteem vallen, is voorzien van een slimme, nieuwe gebruikersinterface. Muziekfans zullen genieten van de volgende nieuwe optie: een premium audiosysteem van BOSE met zeven luidsprekers. Het biedt kopers een meer complete geluidservaring en de mogelijkheid om het luisteren te personaliseren.

 

Exterieurverbeteringen

 

Nissan heeft het uiterlijk opgefrist. Hiermee onderscheidt de QASHQAI zich meer en heeft hij een meer premium uitstraling. De aanpassingen betreffen een compleet nieuw front waarin Nissans nieuwe V-motion grille de aandacht opeist. Verder is de voorkant getooid met nieuwe koplampen. Ook de boemerangvormige leddagrijverlichting valt op.

 

Alle elementen van het aangepaste front dragen bij tot de premium uitstraling van de QASHQAI, terwijl de toevoeging van adaptieve koplampen bijdraagt tot de veiligheid bij het rijden in het donker. Ook van achteren gezien is de nieuwe QASHQAI direct herkenbaar aan lichtunits die doen denken aan een boemerang. Ze zijn voorzien van een 3D-lens die de vormgeving accentueert.

 

Om de premium uitstraling van de vernieuwde QASHQAI te benadrukken, heeft Nissan twee fraaie, nieuwe kleuren aan het palet toegevoegd: Vivid Blue (het exemplaar op de stand in Genève) en Chestnut Bronze.

 

Meer zelfvertrouwen

 

De QASHQAI staat al sinds zijn verschijnen bekend als een auto met een stabiel en veilig rijgedrag. Deze eigenschappen zijn dankzij een aantal aanpassingen naar een nog hoger niveau getild. Ze betreffen het onderstel, de demping en de besturing die gezamenlijk voor nog meer verfijning zorgen.

 

Ook de passagiers van de nieuwe QASHQAI krijgen een meer premium ervaring door de toepassing van nieuwe geluids- en trillingsdempende materialen en de toepassing van dikker glas. Die houden motorgeluid, bandengeluid en windgeruis effectief buiten het interieur. Nieuwe lichtmetalen velgen van 17, 18 of 19 inch zijn aerodynamisch geperfectioneerd om de efficiëntie te verhogen.

 

Ondanks alle aanpassingen is de toonaangevende luchtweerstandscoëfficiënt van de Nissan QASHQAI gehandhaafd op een Cw-waarde van 0,30. Met een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km (voor de 1.5 dCi met 110 pk) blijft de QASHQAI bovendien ook op het gebied van efficiency leidend in zijn segment. Al deze innovaties dragen bij tot lage exploitatiekosten.

 

Nieuwe technologie van Nissan Intelligent Mobility

 

Sinds zijn introductie in 2007 staat de Nissan QASHQAI centraal in Nissans Intelligent Driving-technologie. Met de vernieuwde QASHQAI zet Nissan op dit gebied opnieuw flinke stappen.

 

Zo breidt Nissan op de QASHQAI Intelligent Emergency Braking uit met Pedestrian Recognition. Daarnaast is Rear Cross Traffic Alert, dat het risico op schade bij parkeermanoeuvres vermindert, voor het eerst op de QASHQAI verkrijgbaar. Uiteraard blijft de QASHQAI leverbaar met systemen die hun bijdrage aan een fijner en veiliger rijgedrag al uitgebreid bewezen hebben, zoals Traffic Sign Recognition, Driver Attention Alert, Intelligent Park Assist, Intelligent Around View Monitor, Blind Spot Warning en Lane Departure Warning.

 

Een van de sterke punten van de Nissan QASHQAI was altijd zijn positie als de ultieme crossover. De QASHQAI mixt succesvol de veelzijdigheid en de aantrekkingskracht van een SUV met de efficiency, de exploitatiekosten en het gebruiksgemak van een hatchback.

De grote reeks aanpassingen van de vernieuwde QASHQAI zijn voortgekomen uit uitgebreid marktonderzoek en toegepast om zijn toonaangevende positie als Europa's bestverkopende crossover te verstevigen. Sinds het eerste model in 2007 op de markt kwam, heeft Nissan meer dan 2,3 miljoen exemplaren verkocht.

 

Met bovengenoemde verbeteringen is de Nissan QASHQAI opnieuw het beste aanbod in zijn klasse, waarmee hij klaar is voor het volgende decennium.

> Revolutionair: de gloednieuwe Nissan Micra. | Afbeeldingen in het kleur Power Blue

Woensdag, 11 januari 2017

Er is maar één woord om de nieuwe Nissan Micra te omschrijven: revolutionair. De vijfde generatie van Nissans compacte model is weer een grote stap voorwaarts ten opzichte van de vorige generaties van de zeer succesvolle Micra. De Nissan Micra is al sinds 1983 in Europa op de markt.

 

De nieuwe Nissan Micra is langer, breder en lager dan ooit tevoren. Het model staat nu qua formaat in het hart van het felbevochten B-segment van de automarkt. De auto is ontworpen en ontwikkeld met de behoeften van de doelgroep bovenaan op de lijst van vereisten voor het nieuwe model. Nissan wil met de nieuwe Micra weer doordringen tot de top tien van het B-segment en concurreren met de beste en populairste auto’s in dat segment. In vergelijking met zijn belangrijkste concurrenten overtreft de nieuwe Nissan Micra de doelstellingen die Nissan heeft gesteld.

Een belangrijke factor voor het succes van de nieuwe Nissan Micra is het atletische, expressieve design van de carrosserie. De eigentijdse uitstraling en premium kwaliteit komt ook in het interieur tot uitdrukking. Nissan past hoogwaardige, zachte materialen in twee tinten toe in alle uitvoeringen van het model. En dankzij de slimme indeling biedt de standaard vijfdeurscarrosserie de beste ergonomie in deze klasse voor de inzittenden voorin, terwijl dat niet ten koste gaat van de ruimte voor de achterpassagiers. De bagageruimte is daarbij ook groot genoeg voor de behoeften van de inzittenden.

 

Technologie

 

Ook op technologisch gebied is de geheel nieuwe Nissan Micra een vooruitstrevende auto. Hij is voor het eerst ook voorzien van rijhulpsystemen die normaliter alleen in duurdere auto’s verkrijgbaar zijn. Deze zijn dus niet alleen nieuw voor de Micra, maar ook nieuw in het B-segment. Bijvoorbeeld Intelligent Lane Intervention: een systeem dat indien nodig de auto met zachte dwang weer terug in de rijstrook leidt. Nissans Intelligent Around View Monitor-camerasysteem – bekend van de QASHQAI en de JUKE – is voor het eerst ook leverbaar in de nieuwe Micra. Dit en andere systemen illustreren nadrukkelijk Nissan Intelligent Mobility, Nissans visie op een toekomst zonder schadelijke emissies en zonder doden in het verkeer. Voor muziekliefhebbers is het BOSE Personal-audiosysteem waarschijnlijk een van de hoogtepunten van de nieuwe Micra. Uniek in het B-segment zijn de geavanceerde speakers in de hoofdsteun van de bestuurdersstoel, waarmee de berijder van de nieuwe Nissan Micra midden in zijn favoriete muziek zit.

 

Perfecte balans

 

De nieuwe Nissan Micra rijdt natuurlijk ook uitstekend. Het dynamische prestatievermogen is een perfecte balans van wendbaarheid, opwindend rijplezier en het veilige gevoel van een voorspelbaar weggedrag. Nissan biedt voor de Micra keuze uit drie gedownsizede motoren: twee benzinemotoren en een diesel. Alle drie zijn ze gekoppeld aan een handmatig te bedienen vijfversnellingsbak. Alle vijf bekende uitvoeringen (Visia, Visia+, Acenta, N-Connecta en Tekna) hebben een zeer uitgebreide standaarduitrusting. Klanten die hun persoonlijkheid en smaak in de nieuwe Micra willen uitdrukken, kunnen kiezen uit een breed gamma van opties. Er zijn hoogwaardige componenten voor zowel de carrosserie als het interieur, in een waaier van stijlvolle en hedendaagse kleuren.

Intelligent Get&Go

 

Nissans belofte Innovation that Excites is herkenbaar in elk onderdeel van de nieuwe Micra. Maar nergens duidelijker dan in Nissan Intelligent Get&Go. Dit is een gedeeld lease-programma dat als proef in 2017 al in Parijs draait. Als deze pilot slaagt, breidt Nissan het programma uit naar andere landen. Het bewijst ook dat Nissan de klant centraal heeft gesteld bij de ontwikkeling van de nieuwe Micra. Intelligent Get&Go maakt de nieuwe Micra nóg bereikbaarder. Het laat klanten profiteren van voordelige leasetarieven, die passen bij hun individuele vervoersbehoeften.

 

 Guillaume Cartier, Senior Vice President Sales & Marketing van Nissan Europa, vertelt: ‘We brengen het B-segment naar een hoger niveau doordat we ons hebben gericht op wat de klant echt wil en wat hij in de nabije toekomst verwacht. De nieuwe Micra is een bijzondere auto, met een expressief design, een aangenaam interieur en een uitstekend weggedrag.’

 

‘Europa houdt van de Micra’, gaat Cartier verder. ‘Dat blijkt wel uit het feit dat Nissan in ruim drie decennia meer dan drieënhalf miljoen exemplaren heeft verkocht. En natuurlijk was het in 1993 de eerste Japanse auto die de Europese titel Auto van het Jaar won.’

 

 In 2017 maakt de nieuwe Nissan Micra opnieuw kans op de titel Auto van het Jaar, want het is een van de zeven auto’s die genomineerd is. De winnaar van de titel wordt bekendgemaakt tijdens de Autosalon van Genève op 7 maart 2017. In enkele Europese landen is de nieuwe Nissan Micra al te bestellen, in de rest van Europa kan dat vanaf januari 2017. De eerste auto’s worden naar verwachting in maart of april 2017 afgeleverd, afhankelijk van de markt. Prijzen maakt Nissan binnenkort bekend.

> Nissan toont Vmotion 2.0 Concept.

Woensdag, 11 januari 2017

Verrassing uit Detroit. Nissan tovert zonder ook maar enige aankondiging de Vmotion 2.0 Concept uit de hoge hoed

 

Deze Nissan Vmotion 2.0 Concept lijkt voor Europa wellicht minder interessant. Toch is dit voor Nissan een belangrijk studiemodel, want de auto verklapt hoe Nissans er in de toekomst uit gaan zien.

 

Grille

Vmotion 2.0? Aparte naam? Nissan kan het uitleggen. Vmotion is de naam van de V-vormige grille van Nissan. Onder meer de Nissan Micra heeft zo’n Vmotion-grille. Vmotion 2.0 staat voor een doorontwikkelde, grotere grille met meer detail en scherpere lijnen.

 

Qashqai en Leaf

We gaan de volgens Nissan verbeterde grille terugzien op onder meer de nieuwe Altima: een sedan voor de Noord-Amerikaanse markt. Ook in Europa gaan we de grille op termijn zien. Wellicht al op de volgende generatie Nissan Qashqai en Leaf die Nissan op korte termijn presenteert.

 

ProPILOT

Wat heeft de Vmotion 2.0 Concept nog meer te bieden? Nieuwe autonome rijhulpsystemen bijvoorbeeld. De auto heeft ProPILOT: een systeem dat de auto op de snelweg binnen de rijstrook houdt. In de toekomst kan een Nissan ook zelfstandig van rijstrook wisselen.

 

Nissan Intelligent Mobility

Momenteel is het Japanse merk druk in de weer met het uitwerken van de Nissan Intelligent Mobility-strategie. Met bijvoorbeeld zelfrijdende techniek wil de fabrikant toewerken naar autorijden zonder fatale ongevallen. Tegelijkertijd richt het zich op emissieloos rijden. Bij deze nieuwe toekomstvisie hoort een nieuwe ontwerptaal, vandaar de nieuwe conceptcar.

> Salon van Brussel 2017.

Woensdag, 11 januari 2017

Nissan stelt op dit Autosalon zijn 5de generatie van de 'kleine' Micra voor, die een totaal

nieuwe start neemt. Gezien dit salon hoofdzakelijk in het teken van bedrijfsvoertuigen staat,

zal ook de Nissan Navara een groot deel van de aandacht opeisen.

NISSAN

MICRA

Als Belgische primeur stelt Nissan in Brussel zijn nieuwe stadsauto voor.

 

De Micra heeft zichzelf volledig opnieuw uitgevonden, te beginnen bij zijn look. Gedaan met het bolle snoetje: de nieuweling neemt de trekken over van de conceptcar Sway en krijgt een V-vormig radiatorrooster, boemerangvormige koplampen en een krachtlijn over heel zijn flank. Binnenin pakt de Micra uit met een infotainmentsysteem met een scherm van 7,7 duim, dat navigatie, maar ook andere apps omvat.

 

De auto kan in ruime mate gepersonaliseerd worden

 

Nissan gaat er prat op dat er meer dan 125 combinatiemogelijkheden zijn. Maar ook het veiligheidsaspect werd niet verwaarloosd, want de stadsauto kan worden uitgerust met 360-gradencamera’s, een verkeersbordenherkenning en automatische grote lichten. Wat de motoren betreft, zal de vijfde generatie van de Micra debuteren met een drukgevoede

0.9-driecilinder op benzine of een 1.5-diesel, allebei met 90 pk, terwijl de instapversie wordt aangedreven door een atmosferische eenliter van 73 pk.

NISSAN

NAVARA

De nieuwe Navara is verkrijgbaar in twee varianten (King Cab en Double Cab).

 

Zowel voor zijn koetswerk als voor zijn interieur liet deze pick-up zich inspireren door de stijl van de cross-overs van het merk. Zo pakt hij uit met een nieuwe voorbumper, voorzien van een nieuw, V-vormig radiatorrooster en leddagrijlichten.

Zijn 2.3-biturbodiesel en zijn comfortabele interieur maken er niet alleen een verleidelijke pick-up van, maar vooral een werkinstrument dat het beroeps- en het gezinsleven met brio verzoent.

NISSAN

X-TRAIL

Voor 2017 heeft Nissan beslist de X-Trail een nieuwe topdiesel te geven.

 

Met zijn vermogen en koppel van 177 pk en 380 Nm geeft de 2.0 dCi, die bestaat met twee- of vierwielaandrijving, deze middelgrote SUV een sleepvermogen van 2 ton in combinatie met een manuele versnellingsbak en 1.650 kilo met de CVT. Binnenin maakt de mogelijkheid om zeven inzittenden te vervoeren van de X-Trail de ruimste SUV van het merk.

Maar er is meer...

 

Want zoals we reeds lieten vallen, dit Autosalon staat in het teken van de bedrijfswagen, en dan mogen de NV300, de Leaf en de Evalia niet ontbreken. En voor de bedrijfsleider die autofiel is in hart en nieren is er ultime (super)sportwagen, de Nissan GT-R. Voor modeljaar 2017 geniet hij een echte update die een nieuwe voorpartij omvat, een herwerkt dashboard en vooral 20 pk extra voor de biturbo-V6.

| OUDERE NIEUWSBERICHTEN |